Tixotropikus alkid zománcfesték beltéri bútorok, faforgácslemez, farostlemez, stb. felületek festése. 

ALKALMAZÁSI TERÜLET:
Beltéri fa, faforgácslemez, farostlemez, stb. felületek festése.

Festési körülmények: A festendő felület legyen száraz, a hőmérséklet legalább +5°C, a levegő relatív páratartalma pedig 80% alatt legyen.

Előkészítés:
Festetlen felületek: Távolítsa el a felületről a port, a rozsdát, a zsíros, olajos, a viaszos és egyéb szennyeződéseket. Alapozza a felületet Otex Tapadó Alapozóval (Otex Adhesion Primer).
Korábban festett felületek: Mossa le a felületet Maalipesu-val, gondosan öblítse le tiszta vízzel, majd hagyja megszáradni. Távolítsa el a laza, lepergő festékrétegeket kaparóvassal, majd csiszolja meg az egész felületet. Távolítsa el a csiszoláskor keletkezett port. A töréseket, repedéseket, szöglyukakat töltse ki, a felületi egyenletlenségeket egyenlítse ki Spakkeli Alkid Tapasszal (Spakkeli Alkyd Putty). Száradás után csiszolja meg a javított felületeket, majd portalanítsa azokat. A rossz állapotban lévő felületeket alapozza Otex Tapadó Alapozóval (Otex Adhesion Primer).

Festés:
Felhordás előtt óvatosan keverje el az Empire-t, majd hagyja kb. 10 percig ülepedni, hogy tixotróp jellege visszatérjen. Hígítás esetén is, az ecsettel való felhordás előtt meg kell várni, hogy állaga ismét kocsonyás jellegű legyen. Szükség esetén hígítsa a festéket; ecsettel való felhordás esetén 1050-es lakkbenzinnel, szórással való felhordás esetén 1032-es hígítóval. Hordja fel a festéket ecsettel, vagy szórással, 1-2 rétegben.

Szerszámok tisztítása:
Festőszerszámok tisztítása 1050-es lakkbenzinnel vagy Tikkurila Pensselipesu-val.

Kiszerelések:  0,225 l, 0,9 l, 2,7 l, 9 l