,

Pannon mészfesték kül- és beltérre


Érdeklődjön telefonon!

Homlokzatra és beltéri használatra. A hagyományos oltott mész előnyös tulajdonságai könnyű alkalmazhatósággal kombinálva. a fal természetes légzését nem gátolja, gazdaságos és környezetkímélő.

Alkalmazási terület: Homlokzati és beltéri ásványi kötésű vakolatok, beton felületek, korábban meszelt falak festésére, felújítására.

Felhasználás: A festésre kerülő felületnek száraznak, tisztának, portól, olajtól és egyéb szennyeződésektől mentesnek, a mészfesték fogadására alkalmasnak kell lennie. A laza, repedezett kevéssé hordképes részeket el kell távolítani, a felületet mészbázisú glettel ki kell javítani. A mészfestéket alaposan fel kell keverni, és vízzel meg kell hígítani. Az első rétegnél kb. 15-20%-os, a második és harmadik réteg esetében kb. 10%-os hígítás szükséges. A mészfestéket új festetlen felületre 3, korábban meszelt, festett felületre 2 rétegben szükséges felhordani. A rétegek között a hőmérséklettől függően 4-6 óra száradási időt kell biztosítani. a festést száraz időben, +5°C és +30°C közötti lég- és falhőmérsékletnél kell végezni. Tűző napon, esőben, erősen párás, szeles, vagy hideg időben ne fessen, vagy megfelelő módon védje a bevonatot a száradási idő alatt. A mészfesték színezése a célnak megfelelő lúgálló színezőkkel történhet: Poli-Farbe színezőpasztával legfeljebb 3% mennyiségben. A színezőpasztát a színezés előtt kb. azonos mennyiségű vízzel hígítsuk. Poli-Farbe színezőfestékkel legfeljebb 3% mennyiségben. A színezőfestéket színezés előtt kb. 3-4 szeres mennyiségű vízzel kell meghígítani. A színazonosság érdekében a felhasználáshoz szükséges összes festéket egyszerre kell beszínezni, és a bekeverés után, tárolás nélkül felhasználni. A mészfesték nedves állapotban gyengén fed. A száradással kifehéredik és elfedi a felületet. A mészfestékkel csak világos színek állíthatók elő, ezért színezésnél javasoljuk a próbafestést. A munkavégzés után a szerszámokat vízzel lehet elmosni.

Felhordás: hengerrel, ecsettel

Javaszolt rétegszám: 2-3 réteg

Kiadósság: beltérben 4-5 m² / liter, kültérben 3-4 m² / liter (2 rétegben)

Hígítás: vízzel

Összetétel: oltott mész, márványőrlemény, pigment kötőanyag, adalékok.

 

Cikkszám: 00020 Kategóriák: ,