# MAGNAT  kerámia egy kiváló minőségű, innovatív, foltálló beltéri kerámiafesték.

Kiadósság legfeljebb 16 m²/l egy rétegben

FOLTÁLLÓSÁGI

Felhordás: hengerrel, szórással

Javasolt rétegszám: 2 réteg

Átfesthetőség: min. 2 óra

Száradási idő: min. 3 óra

A Gyártónak a csomagoláson megadott utasításait követve a festék a sima és megfelelően előkészített felületeken nem szívja fel a szennyeződéseket és a „problémás” foltokat, mint:

a ketchup, napraforgóolaj, vizes filc, zsírkréta, rúzs, mustár (1 órán belül eltávolítandó),

a kávé, tea, bor (15 percen belül eltávolítandó).

A foltok és a „problémás” szennyeződések eltávolítása az érdes, egyenetlen felületekről nehézséget okozhat.

A Gyártónak a csomagoláson megadott utasításait követve a festék a sima és megfelelően előkészített felületeken intenzív használatot álló, tartós színt biztosít, mindenek előtt a nyilvánosan használt helyiségekben, beleértve az olyan hatásokat mint: kézzel vagy más testrésszel való érintkezés, véletlenszerű érintkezés a különböző tárgyak festett felületeivel pl. kabát, táska, beleértve a gumiból és műanyagból készült tárgyakat, melyek nyomokat és foltokat hagynak (pl. cipőtalp, porszívó, szék, kerékpár), gőzök (pl. a konyhában), szennyeződések, fény (beleértve az UV-sugárzást), vizes kefével történő súrolás és a PN-C-81913 norma szerinti tisztítás (nem vonatkozik a fertőtlenítő- és tisztítószerekkel történő tisztításra, beleértve azokat is, amelyek klórt vagy fehérítőt tartalmaznak). A kifejezetten intenzív koszolódás során keletkező nyomok könnyen eltávolíthatók egy nedves és puha szivacs segítségével.

EU ECOLABEL:

Jobb a környezetnek…

Alacsony veszélyesanyag-tartalom

Csökkentett illékony szerves vegyület (VOC) tartalom: legfeljebb 5 g/l

Beltéri használatnál jó kiadósság

… jobb Önnek.

EU Ecolabel: PL/044/002

További információk a weboldalon: http://ec.europa.eu/environment/ecolabel

JAVASOLT ALAPOZÓ: MAGNAT PRIMER

JAVASOLT FEHÉR FESTÉK: MAGNAT NON-REFLEX

ALKALMAZÁS:

A MAGNAT Kerámia festék a cement, cement-mész, gipsz, gipszkarton alapú falak és plafonok, valamint üvegszálas tapéták dekoratív-védő festéséhez alkalmazandó. Ugyanakkor alkalmazható fa, fa eredetű és fém beltéri felületek festéséhez. Lakóhelyiségekben, egészségügyi létesítményekben, illetve oktatási intézményekben javasolt a használata, valamint olyan helyiségekben, melyekben rendeltetés szerint élelmiszerek kerülnek raktározásra (a festékkel való közvetlen érintkezés nélkül).

FELHASZNÁLÁS:

Előkészítés: a festésre szánt felületet elő kell készíteni. Tartósnak, száraznak, tisztának, por-, zsír- és rozsdamentesnek kell lennie. Az új, glettelt vagy a nagyon intenzív színű felületeket a megfelelő alapozó alkalmazásával kell előkészíteni, majd a MAGNAT PRIMER alapozó festékkel befedni. A ragasztó-, mészfestékek fedőrétegeit, valamint a hámló és nehezen tapadó régi festékrétegeket el kell távolítani. A jó minőségű diszperziós festék fedőrétegeit enyhén tisztítószeres vízzel kell megtisztítani. Az egyenetlenségeket és a repedéseket a megfelelő beltéri glettel kell kisimítani, majd lefesteni a MAGNAT PRIMER alapozó festékkel. A lazán kötött, erősen nedvszívó és elmeszesedett felületeket a megfelelő szerrel kell kezelni. Az üvegszálas tapétákat közvetlenül kell lefesteni, vagy követni kell a gyártó erre vonatkozó egyéb utasításait. Az új fémelemeket rozsdavédő festékkel kell bebiztosítani. A felület megfelelő előkészítése és az ajánlott eszközök használata a festék nagy hatékonyságát eredményezi.

Festés: a festéket alaposan fel kell keverni, nem hígítható vízzel. Nem adható hozzá mész, valamint nem keverhető más típusú diszperziós festékkel. Két réteg felhordása ajánlott ecset, vagy MAGNAT henger (esetleg más 10-19 mm szálhosszúságú festőhenger) vagy szórás segítségével.

Alaposan és egyenletesen kell felvinni ugyanazt a mennyiségű festéket minden egységnyi fal- vagy mennyezetfelületre. Az utolsó gurításokat a hengerrel egy irányban kell végezni. A következő festékréteg legkorábban 2 óra múlva vihető fel. A festékréteg 28 nappal a festési munkálatok elvégzése után nyeri el teljes tartósságát. A foltok és a „problémás” szennyeződések eltávolítása az érdes, egyenetlen felületekről nehézséget okozhat. A festési munkálatok a felület és a környezet +10 °C-tól +30 °C-ig terjedő hőmérsékleténél végezhetők. Az eszközöket vízzel kell elmosni. Részletes információk a műszaki adatlapon és a www.magnatfestek.hu weboldalon találhatók. A különböző gyártási tételekből származó termékeket egy közös csomagolásban kell homogenizálni.

KIADÓSSÁG: Legfeljebb 16 m²/l egy rétegben.

A gyakorlati kiadósság több tényezőtől függ: a felület típusától, a szívóképességétől, szerkezetétől, színétől, valamint az alkalmazott eszköz típusától és az alkalmazás módjától.

A szavatossági idő és a sarzsszám a csomagoláson található.

VOC-tartalom (illékony szerves vegyületek): EU-határérték erre a termékre (A/a/WB): 30 g/l (2010). Ez a termék legfeljebb 5 g/l VOC-t tartalmaz.

*Garanciavállaló: FFiL Śnieżka SA, Al. Jana Pawła II 23, 00-854 Warszawa.

A garanciavállaló magyarországi Forgalmazója/Képviselője: Poli-Farbe Vegyipari Kft. Központ, 6235 Bócsa, III. kerület 2. A garanciális védelem időtartama és területi tartománya: a vásárlástól számított 12 hónap, Magyarország területe. Abban az esetben, ha megállapítást nyer a foltállóság hiánya, úgy a Vevőt a megvásárolt termék utáni ár visszatérítése illeti meg. A garancia nem zárja ki, nem korlátozza és nem függeszti fel a Vevő a hibás eladott termék utáni jótállásra vonatkozó előírásokból fakadó jogosultságait. A garancia feltételei a www.magnatfestek.hu oldalon, illetve az értékesítési pontokban érhetők el.

Az itt bemutatott szín a nyomdatechnikára, a megvilágítás intenzitására, a helyiség méretére és az alkalmazás technikájára tekintettel némileg eltérhet a végső festés eredményétől, ezért szemléltető példaként szolgál csupán.

Biztonsági adatok:

EUH208 1,2-benzizotiazol-3(2H)-on, 2-metilisotiazol-3(2H)-on-t tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki.

Tároláskor tartósításhoz használt biocid készítményeket tartalmaz: BIT, MIT, Pirition-cink.

P101 Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét.

P102 Gyermekektől elzárva tartandó.

P103 Használat előtt olvassa el a címkén közölt információkat.

P262 Szembe, bőrre vagy ruhára nem kerülhet.

P501 A tartalom/edény elhelyezése hulladékként: a 225/2015. (VIII. 7.) Korm. rendeletnek, valamint a 72/2013. (VIII. 27.) VM rendeletnek megfelelően.

A környezet védelme érdekében a festék maradékát ne öntsük a csatornába, és ne dobjuk a háztartási hulladék közé. A munkálatok alatt és után szellőztessük ki a helyiséget a szag megszűnéséig. Szorosan zárt csomagolásban, fagytól és napsütéstől védve tárolandó. Kerüljük a bőrrel és szemmel való érintkezést. Tárolási hőmérséklet: +5 és +30 °C között.

 

Kiszerelés

2,5 l, 5 l

Szín

CM1 Fehér, CM10 Nosztalgikus Opál, CM11 Grafitos Márvány, CM12 Gyöngy Dolomit, CM13 Bájos Gyémánt, CM14 Észak Gyöngye, CM15 Méltóságteljes Gyöngy, CM16 Bársonyos Achát, CM17 Nemes Kristály, CM18 Len Nefrit, CM19 Macskaszem, CM2 Szürke Pirit, CM20 Stílusos Antracit, CM21 Csillogó Kvarc, CM22 Finom Opál, CM23 Fáraók Köve, CM24 Színpompás Fluorit, CM25 Smaragd Mélyvíz, CM26 Grafit Antracit, CM27 Királyi Gyémánt, CM28 Gyengéd Bronz, CM29 Intenzív Smaragd, CM3 Ezüstös Gránit, CM30 Napfényes Zafír, CM31 Égi Kalcedon, CM32 Krém Jáspis, CM33 Hold Kő, CM34 Győztes Alexandrit, CM35 Lazúr Achát, CM36 Bájos Kvarc, CM37 Mézes Borostyán, CM38 Sivatagi Rózsa, CM39 Égszínkék Topáz, CM4 Fehér Gyémánt, CM40 Homok Márvány, CM41 Természetes Türkiz, CM42 Zafír Titka, CM43 Ibolya Ametiszt, CM44 Zöld Gyémánt, CM45 Nyers Hematit, CM46 Oltott Kalcit, CM47 Végtelen Tanzanit, CM48 Intenzív Szodalit, CM5 Alabástrom Kristály, CM6 Picasso Jáspis, CM7 Vanília Kristály, CM8 Ködös Tűzkő, CM9 Lila Aragonit