Figyelem! A monitoron megjelenő színek eltérhetnek a valós színektől!

JELLEMZŐK

Kiadós.

MILYEN FELÜLETEKRE A LEGJOBB?

Univerzálisan alkalmazható bel- és kültéri faszerkezetek és fémszerkezetek átvonó festésére. Bevonata időjárásálló, matt fényű, igen rugalmas, esztétikus.

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

Ha azt szeretné, hogy a festés igazán tartós és foltmentes legyen, fontos, hogy megfelelően előkészítse az adott felületet. Az alábbi táblázatban többféle felület esetére is ajánlunk megoldást Önnek: a Trilak-termékekkel kifogástalan munkát végezhet.

Fa Fém
A festendő felület előkészítése Távolítsuk el az esetleg nem tapadó régi festékréteget, csiszoljuk meg a fát, majd töröljük le a port. Távolítsuk el a port, az olaj vagy kenőanyag nyomokat TRINÁT szintetikus hígítóval. A laza, pergő rozsdát vagy régi nem tapadó festékréteget drótkefével alaposan dörzsöljük le, majd ismét töröljük le a port.
A festendő felület védelme Kültéri alkalmazásnál farontó gombák és rovarok ellen a fát kenjük át LAZURÁN univerzális faanyagvédőszerrel vagy LAZURÁN oldószermentes faanyagvédőszerrel, majd hagyjuk megszáradni. A fém későbbi rozsdásodásának megakadályozása érdekében a felületet fessük át TRINÁT korróziógátló alapozóval, majd hagyjuk 8 órát száradni.
Pórustömítés LAZURÁN félolajjal vagy LAZURÁN lenolajkencével
Felületi egyenetlenségek elsimítása A felületi hibákat, egyenetlenségeket simítsuk el UNIKITT vagy TRINÁT mestertapasszal, késtapasszal, majd csiszoljuk meg a felületet, és töröljük le a port. A felületi hibákat, egyenetlenségeket simítsuk el TRINÁT mestertapasszal, majd csiszoljuk meg a felületet, és töröljük le a port.
Közbenső alapozás A termék önmagában alapozófestékként is használható.
Fedő festés A termék alapos felkeverés után felhordásra kész.

 

LEGFONTOSABB TULAJDONSÁGOK

  • Hígithatóság: Szükség esetén max. 5% vízzel.
  • Kiadósság: 10 m2/liter
  • Kiszerelések: 1l
  • Száradási idő: 4 óra
  • Javasolt rétegszám: 2-3 réteg

 

Fára Fémre Ecsettel Festőhengerrel SzórópisztollyalKültérre - Beltérre Vizes Két rétegben Kiváló fedőképesség

Cikkszám: 00039 Kategóriák: ,