biopin Teraszolaj egy speciális olaj kültéri teraszok, faépítmények, stégek számára. A magas minőségű növényi olajok impregnálják és frissen tartják az új fafelületeket, a régieket pedig megújítják, gátolja a fa kiszáradását, repedezését. Az ásványi pigmentek gondoskodnak a felület szépségéről és megakadályozzák a korai szürkülést.

Felhasználási terület: Kezeletlen, nagynyomáson impregnált és olajozott fák kültéri alap-, befejező és ápoló kezelésére. Teraszburkolat, stégek stb. kezelésére. Különösen ajánlott: Bangkirai, massaranduba, akác, douglas fenyő, vörösfenyő, nagynyomáson impregnált tűlevelű fákhoz.

Összetétel: Kötőanyag: polimerizált természetes olajok, zsírsavak és gyanták. Oldószer: izoalifát. Pigmentek: ásványi pigmentek. Segédanyagok: kovasav, ólommentes szárítóadalék.

Szín: 4011 vörösfenyő, 4012bangkirai, 4013 teak

Tárolás: Száraz, gyermekektől jól elzárt helyen. Hűvös és fagymentes helyen.

Eltarthatóság: Zárt állapotban, legalább 4 évig eltartható.

Kiszerelés: 2,5 l., 10l

Specifikus súly: kb. 0,84 g/ml.

Viszkozitás: kb. 12 mp (DIN 4 mm) 20 °C-on

Gyulladáspont: >62 °C.

Felhasználás: 65-125 ml/m2 rétegenként. A fa felületi tulajdonságainak és szívóképességének függvényében.

Száradási idő: 20 °C-on, közepes páratartalomnál 4-6 h múlva porszáraz, újrafesthető. Teljes kikeményedés 1-2 nap.

DIN EN 71/3: Gyermekjátékra alkalmazható: EN 71/3 szabvány alapján.

Alkalmas alapfelületek: Kezeletlen, nagynyomáson kezelt vagy már olajozott kemény és puhafa felületek kültéri kezeléséhez (lásd felhasználási terület). Ismeretlen eredetű trópusi fák esetében egy kis területen ajánlatos előzetes próbát végezni ill. a forgalmazónál érdeklődni.

Felületi kívánalmak: Az alapnak száraznak, por és zsírmentesnek kell lennie.

Feldolgozás: Használat előtt alaposan keverje fel. Feldolgozási hőmérséklet legalább 8 °C. Ecsettel ill. padlókefével stb. felhordható. Vékonyan egyenletesen.

Hígítás: Feldolgozáskész; szükség esetén biopin Hígítóval hígítható. Bizonyos fafajoknál (pl. vörösfenyő egyes fajai, trópusi fafajok) előfordulhat, hogy a nedvszívó képesség nem megfelelő ezért ajánlott a biopin Hígító használata.

Alapozás/ új felület: A biopin Teraszolajat vékonyan egyenletesen visszük fel a fa rostirányának megfelelően. A nem beszívódott olajat kb. 15 perc múlva oszlassa el, hogy a felületen ne képződjenek pocsolyák és olajcsíkok. A felület nedvszívó képességétől függően 2-3 alkalommal megismételjük a folyamatot. A rétegek felvitele között néhány órát várjon.

Ápolás/ felújítás: A régi felületeket alaposan kefével és vízzel vagy nagynyomású tisztítóval tisztítsa le, majd a fát alaposan hagyja kiszáradni (ez akár egy hetet is jelenthet). Erősen elszürkült felületet csiszolja át vagy biopin Szürküléseltávolítóval kezelje elő és száradás után adott esetben finoman csiszolja át, ha túl érdes lenne. Ezután 1-3 rétegben vigyen fel biopin Teraszolajat, az új felületnél leírtak szerint.

Feldolgozási javaslat: Annak érdekében, hogy ne keletkezzenek túlzottan fényes foltok, a biopin Teraszolajat ne hordjuk föl túl vastagon. Az ilyen helyek nedves időben csúszásveszélyesek lehetnek. Ápolókezelés az igénybevettségtől függően, de lehetőleg évente egyszer javasolt.

Szerszámtisztítás: Használat után biopin Hígítóval.

Biztonsági intézkedések: A biztonsági tudnivalókat a termékre vonatkozó biztonsági adatlap tartalmazza.

Általános figyelmeztetés: A természetes festékeknek jellegzetes illatuk van a felhasznált növényi olajok miatt. A felhasználás alatt biztosítsa a jó szellőzést. A száradó olajok bizonyos körülmények között öngyulladóak, ezért az olajjal átitatott rongyokat terítse ki száradni vagy áztassa vízbe. Használat esetén a fent leírtaknak megfelelően nem áll fenn az öngyulladás veszélye.

Hulladékkezelés: A biológiailag lebomló és oldószermentes anyagokat se juttassuk a szennyvízbe, talajba. A beszáradt termékmaradványok a háztartási szeméttel elszállíthatóak. Az üres fémdobozt tegye a megfelelő szelektív hulladéktárolóba.

Cikkszám: 00465 Kategóriák: ,