A Harzo T-16 egy vízbázisú hídképző alapozó. Feladata a különböző felületek alapozása és hídképzése, hogy  bármilyen általunk választott festéket ráhordhassunk a lealapozott felülere. Kiválló a takaró képessége így 1 rétegben elegendő felhordani. Alapszíne fehér. Felhordható ecsettel, hengerrel, festékszoróval egyaránt. Fontos, hogy az alapozni kívánt felület zsírtalanított , por és szennyeződés mentes legyen. Kiválló tapadási képessége véget alkalmazható: műanyag, üveg, fém, fa, bútorlap, csempe és burkolatok, laminált anyagok, festett zománc, olajfesték és egyéb agresszív anyagokkal kezelt felületek alapozására. Az alapozás után bármilyen fedőfestéket alkalmazhatunk pl. (vízbázisú, oldószereses ipari zománc). Száradási ideje megfelelő körülmények között kb. 1-2 óra.

Kiadóssága: kb.   1 lit./ 9 -11 m2

Kérdezz felelek:

Mit lehet tudni erről az anyagról? A HARZO-T16 egy speciális hídképző, mely minden háztartásban hasznos, ha megtalálható.

Mi az, hogy hídképzés? Ön is biztosan tudja, hogy a festékipar jelenleg sokféle festéket gyárt sokféle felületre. A hídképző azt a feladatot látja el, hogy felkenve lehetővé teszi, hogy bármilyen felületet bármivel lefessünk.

Festhetek vele például üveget? Igen, akár üveget is, de ki kell emelni, hogy bár a HARZO-T16 nagyon jól takar, fedőfestékkel mindenképpen át kell vonni.

Nálunk már csúnyák a műanyag ablakok. Azok is lefesthetők? Igen, műanyag ablakok, műanyag kerti garnitúrák, alumínium, horgany, bármi bevonható vele.

És erre milyen festéket kell zárórétegnek felhordani? Ez benne a zseniális, bármilyet, amit a boltban megvett, vagy otthon talált. Pont ez a hídképzés értelme, hogy bármilyen felületre felhordom, és utána bármilyen festékkel lekenem.

Akkor ha jól értem, a műanyag ablak befesthető bármivel? Igen, a HARZO-T16 használata után akár egyszerű diszperziós festékkel is, ami messze a legolcsóbb megoldás.

Kültérben is használható? Igen, de akkor a zárórétegnek is kültérinek kell lennie, mert csak az bírja a fokozott megterhelést.

Milyen színekben kapható? A HARZO-T16 fehér színben kapható, és nagyon erős takarási tulajdonságokkal rendelkezik, így sötét felületeket is jól takar.

Lehet színezni? Lehet, de igazából nem érdemes, mert a fedőfesték színe határozza meg a kész felület színét. Emellett a színezőpaszták hígítják is az anyagot, ami semmiképpen sem szerencsés.