A LEVELLINE egy műanyag erősítésű élvédő, mely tekercses kivitelének köszönhetően könnyen szabható bármilyen méretreKözépen is hajlítható, így egyszerűen alkalmazható külső és belső sarkokhoz, bármilyen szögű csatlakozáshoz (pl. tetőterekben). A Levelline segítségével a tartós és esztétikus falsarkok egyszerűen és gyorsan kivitelezhetők. Praktikus adagolódoboza megkönnyíti a termék használatát.

Csomagolás Tekercsben (30,5 m hosszú). 12 tekercs/karton.
Kialakítás:
A LEVELLINE hajlítható élvédő erős műanyag magja külső oldalán papírral borított. Az élvédő külső oldalát fedő papír hézagerősítő szalag és az elvékonyodó műanyag mag biztosítja az egyenletes felületképzés alapját. Az élvédő rugalmas kivitelén túl középen is hajlítható, így könnyen alkalmazható bármilyen szögű, külső-belső sarokhoz.
Tartósság:
A LEVELLINE élvédő felülete nem horpad, tartósan rögzül a sarkokhoz. Helyes kivitelezés esetén ellenáll a kisebb elmozdulásoknak, repedésképződéseknek, hőmérséklet- és páratartalomingadozásoknak.
A termék használata:
A termék elsősorban gipszkarton építőlemezekre lett kifejlesztve, de egyéb felületeken (mész-cement vakolat, gipszvakolat) is használható.
A termék alkalmazásakor ügyeljen arra, hogy a levegő és a fal hőmérséklete már 48 órával a használat előtt legalább 13°C legyen. Ezt a hőmérsékletet fenn kell tartani mindaddig, amíg a hézagoló anyag teljesen meg nem szárad. A száradás érdekében biztosítani kell a helyiség megfelelő szellőztetését.
Alkalmazás
A LEVELLINE élvédőt a dobozán lévő adagoló lyukon keresztül húzza megfelelő hosszúságúra, majd egy lemezvágó olló segítségével vágja le. A terméket hézagoló glettbe ágyazza be, majd távolítsa el a felesleges anyagot a felületről! Hagyja megszáradni, majd simítsa/glettelje le a teljes (gipszkarton) falat is, és képezzen egyenletes, átmenetmentes felületet. Ha szükséges, száradás után csiszolja – ügyelve arra, hogy az élvédőt ne sértse meg – és újra glettelje át a sarkot és a falat.
Csiszolás:
A teljesen száraz felületen 150-es, vagy annál finomabb szemcsés csiszolópapír használata ajánlott. Óvatosan csiszolja az egyenetlen részeket és ügyeljen arra, hogy az élvédő papírját ne koptassa! Csiszolásnál viseljen maszkot és szemvédőt!

Felületképzés
A végső felületképzés előtt ügyeljen arra, hogy a kezelendő felület teljesen száraz és pormentes legyen. Portalanítás és nedvszívás-kiegyenlítés céljából erősen ajánlott Rigips Rikombi Grund mélyalapozó használata.
Tárolás Nedvességtől védett helyen tárolja!

Cikkszám: 00479 Kategóriák: ,