A Metylan bordűrragasztó felhasználáskész, krém állagú diszperziós ragasztó, mely alkalmas a legkülönfélébb anyagú bordűrök tapétára vagy falfelületre való ragasztására.

A bordűrok ragasztása (papír, szövet, fém, vinyl stb. bordűr akár vinyl felületre való ragasztása is) mellett kiválóan alkalmazható a nem illeszkedő tapétaszélek javítására is. Könnyen felhordható, s a ragasztó hosszú nyitott ideje miatt jól igazítható is.

Alkalmazása:
Felhelyezés előtt érdemes kijelölni a bordűr helyét a falon illetve tapétán. A papír hátoldalú bordűrök hátát be kell nedvesíteni vízzel, majd 4-5 percig várni kell, amíg megpuhul. Ezután a ragasztót ecsettel vigyük föl a szegőcsík teljes hátfelületére, és ott egyenletesen oszlassuk el. A bordűrgyártó által ajánlott puhulási időt mindig tartsa be! A ragasztó felhordását követő 30 percen belül végezzük el a bordűr felhelyezését. Lehetőség szerint végezzünk próbaragasztást a felhelyezés előtt. A fölösleges ragasztót vizes ruhával azonmód le kell törölni! A felület, a levegő és a ragasztó hőmérséklete a kötés végéig ne süllyedjen +10 °C alá.

Kiadósság:
15 cm széles bordűr esetén kb. 10 m (~150-200 g/nm)

Cikkszám: 00143 Kategóriák: ,