,

Héra kolor prémium selyemfényű latex beltéri falfesték fehér


Érdeklődjön telefonon!

JELLEMZŐK

A Héra Kolor Prémium selyemfényű belső falfestékkel kialakított bevonat tartós, kopásálló, dörzsálló, karcálló, mosható, fertőtleníthető, és biztosítja a fal természetes szellőzését. Színkeveréshez ajánlott. Alkalmas a nagy igénybevételnek kitett lakószobák, irodák, üzlethelyiségek, iskolák, éttermek, szállodák, fal- és mennyezet felületeinek tartós, dekoratív és esztétikus kialakítására.

MILYEN FELÜLETEKRE A LEGJOBB?

A HÉRA KOLOR PRÉMIUM SELYEMFÉNYŰ BELSŐ FALFESTÉK felhordható vakolatra, betonra, azbesztcementre, gipszkartonra, tapétára, üvegszövet tapétára (pl. ProGold, Waltex tapétára), fára stb.

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

Betonfelületről az esetleges formaleválasztót el kell távolítani, korábban festett falfelületekről az enyves festéket le kell kaparni. A vakolathibákat UNIKITT MESTERTAPASZ-szal ki kell javítani. Gipszvakolatot HÉRA FALFIX DISZPERZIÓS MÉLYALAPOZÓ-val kell előkezelni. A szilárd, száraz, portalan, szennyeződésektől és leváló anyagtól mentes falfelületre vihető fel alapos felkeverés után az első réteg HÉRA KOLOR PRÉMIUM SELYEMFÉNYŰ BELSŐ FALFESTÉK 3-5 % vízzel hígítva. A második réteget kb. 2 óra száradási idő után hígítás nélkül lehet ráfesteni. Új felület esetén: Frissen vakolt vagy meszes falfelületeknél PROGOLD TÜKÖRGLETT beltéri porglett használata után vagy gipszes glettelés esetén a foltosodás megakadályozására HÉRA FALFIX DISZPERZIÓS MÉLYALAPOZÓ-t, vagy DISZPERZIT BELTÉRI ALAPOZÓ-t javasolunk. Régi felület esetén: A régi laza, pergő vakolat- és festékréteget mechanikai úton el kell távolítani. Az enyves kazeines vagy CMC tartalmú festékeket teljesen el kell távolítani. Erősen nedvszívó felületeknél vagy a felület szívóképességének kiegyenlítése érdekében HÉRA FALFIX DISZPERZIÓS MÉLYALAPOZÓ, vagy DISZPERZIT BELTÉRI ALAPOZÓ használata szükséges. Az esetleges vakolathibákat UNIKITT MESTERTAPASZ-szal vagy falfelületeknél PROGOLD TÜKÖRGLETT beltéri porglettel ki kell javítani. Porglett vagy gipszes glettelés után és erősen szívóképes falfelület esetén a fal szívóképességét HÉRA FALFIX DISZPERZIÓS MÉLYALAPOZÓVAL vagy DISZPERZIT BELTÉRI ALAPOZÓ beeresztővel kell kiegyenlíteni. Mély színek felhordása előtt minden esetben a teljes felületen HÉRA FALFIX DISZPERZIÓS MÉLYALAPOZÓ használata szükséges. Az így előkészített és vízzel benedvesített falfelületre kell alapos felkeverés után a HÉRA KOLOR PRÉMIUM SELYEMFÉNYŰ BELSŐ FALFESTÉK-et felhordani a felület minőségétől függően 2–3 rétegben. .

Fontos tudnivaló: Festéshez közepes méretű, rövidebb szőrű, minőségi szerszámok használata ajánlott. Az élek és sarkok stb. kihúzását a festéssel egy időben végezzük

LEGFONTOSABB TULAJDONSÁGOK

  • Hígithatóság: Első rétegnél szükség esetén max. 5 % vízzel, a második és harmadik rétegben célszerű hígítatlanul felhordani.
  • Kiadósság: 12 m2/liter
  • Kiszerelések: 1l; 5l; 15l
  • Átfesthetőségi idő: 2 óra
  • Száradási idő: 2 óra
  • Javasolt rétegszám: 2-3 réteg