,

Pannon Fungi penészálló falfesték 10l


7950 Ft

Nagyhatású penészgátlás. Könnyen kezelhető, nagy fehérségű, jó fedőképességű falfesték, bevonata matt, tartós.
Alkalmazási terület: Alkalmas penészedés megelőzésére, párás, nedves helyiségek – pl. konyhák,pincék,fürdők -falainak a festésére,a fal penészlemosóval történt kezelése után. A Fungi rendszer használatával megszüntethető a már penészes falak fertőzöttsége.
Választék: 2, 4, 8 és 16 literes műanyag vödörben kapható.
Száradási idő : 20°C-on: 2 óra
Átfesthetőség : 20°C-on: 2 óra
Tárolás : 5-25°C hőmérsékleten
Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi : 12 hónapig
Felhordás : ecsettel, hengerrel. Szórni nem szabad!
Javasolt rétegszám : 2 réteg
Hígítás : az első rétegnél 10-15% vízzel, a második rétegnél max. 5% vízzel.
Kiadósság : 3,5-5 m2/liter, 2 rétegben
Összetétel: műanyag diszperzió, titán-dioxid, kálcium-karbonát, kaolin, festékadditív, víz
Biztonsági adatok: Tűzveszélyességi osztály: E Nem tűzveszélyes! Gyermekek kezébe nem kerülhet. Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást. A festés és száradás közben biztosítsuk a megfelelő szellőzést.
A szilárd, tiszta, száraz és pormentes új felületet Fungi penészlemosóval kell kezelni majd 2 óra száradási idő után, a festék alapos felkeverését követően kell felhordani a Fungi penészgátló belső falfestéket két rétegben. Az összes szükséges festékmennyiség: 200-270 ml/m2 (300-400 g/m2). A festék felhordása ecsettel vagy hengerrel történhet, szórni nem szabad! A rétegek felhordása között 2 óra száradási időt kell biztosítani. Régi, már penészes felület esetén a falat alaposan át kell nedvesíteni Fungi penészlemosóval, majd még nedvesen kell lekaparni a laza, pergo részeket. Ha erősen fertozött volt a felület, akkor a lemosást meg kell ismételni. Majd 24 óra száradás után lehet a vakolathibákat szükség szerint kijavítani, és a megfelelően előkészített felületet a fentiek szerint lefesteni. Nem lehet dolgozni +5°C-nál alacsonyabb hőmérsékletű festékkel vagy +5°C-nál hidegebb helyiségben, beleértve a falhőmérsékletet is. A Fungi penészgátló belső falfesték max. 3% Poli-Farbe színezőpasztával pasztell színekre színezhető. Festés után a szerszámokat vízzel azonnal el kell mosni, mert a megszáradt festék már csak agresszív oldószerrel távolítható el. Használat után az edényt gondosan le kell zárni.