,

Metylan secura tapétaragasztó 500g


3150 Ft

Üvegfátyol-, trend- és vario vlies, sima és domborított vliestapéta, selyemtapéta, valamint átfesthetõ pl. fûrészporos- és struktúra tapéta ragasztására ajánlott – nedvszívó felületre. Gyorsan és csomómentesen oldódik, 15 perc után felhasználásra kész. Alkalmazása ideális erõsen nedvszívó felületeken (alapozásra is), valamint nedves helyiségekben (pl. konyha, vizesblokk). Hosszú nyitott idõvel rendelkezik, tapétázó gépekhez is használható.

Kiadósság: a tapéta fajtájától függően 200-300 g/nm
Alkalmazási terület; Egy csomaggal ragasztható felület Keverési arány
Falelőkészítés kb. 60 nm 1:20 (10 l víz/csomag)
Fűrészporos/festhető struktúrtapéta kb. 30 nm/ 1,5 tekercs 1:11 (5,5 l víz/doboz)
Domborított hátú/javító vliestapéta kb. 20-25 nm/ 4-5 tekercs 1:10 (5 l víz/csomag)
Üvegszálas tapéta kb. 20 nm/ 0,8 tekercs 1:8 (4 l víz/doboz)

Termékjellemzők:
– átfesthető tapétákhoz ill. nedves helyiségekben ideális
– kiváló erősen nedvszívó alapfelületeknél
– tapétázógépes használatra is alkalmas
– hosszú nyitott idő – jól korrigálható
– színtelenre szárad
– megfelelő feldolgozás esetén nincsenek nyitott illesztési helyek
– gyorsan felhasználáskész (15 perc)
– rendkívül jól ellenáll a nedvességnek
– mérettartó tapétáknál hengerrel is felvihető

Felhasználási terület:
Különösen ajánlott fűrészporos és más átfesthető (üvegfátyol, trend- és vario- illetve sima és domborított vlies, üvegszövet, struktúra valamint selyem) tapéták ragasztásához, illletőleg vizes helyiségekben való munkákhoz.

Alkalmazása:
Az alapfelület legyen sima, száraz, tiszta (por-, olaj- és zsírmentes), ezenkívül legyen egyenletesen hordképes és nedvszívóképes, színben egységes. Tapétázás előtt a fogadó felületről el kell távolítani a vizes alapú vagy nem hordképes festékrétegeket, vagy Metylan tapétaleoldóval a tapétákat. A teherhordó, erősen nedvszívó alapokat (pl. gipszvakolat vagy más friss vakolat) be kell ereszteni diszperziós mélyalapozóval, mely csökkenti és kiegyenlíti az alap nedvszívóképességét. Azt, hogy mennyire nedvszívó az alapfelület, úgy lehet megállapítani, hogy kefével vizet viszünk fel a falra, s ha gyorsan sötétre vált a fal színe, akkor erősen nedvszívóképes. A repedéseket és más hibákat ki kell egyenlíteni gletteléssel.
A ragasztó bekeverése: A ragasztót erős keverés mellett kell hideg vízbe önteni és összekeverni, ez utóbbit két percen át kell folytatni. Egyszerre kell bekeverni a ragasztót, nem részletekben, ne magasról öntsük a port a vízbe. 15 perc elteltével ismét át kell keverni a ragasztóoldatot.

Bekevert ragasztó felhasználása:
A ragasztóanyagot a tapéta hátára egyenletesen, ne túl vastagon, de mindenhova hordjuk föl kefével vagy tapétázógéppel. Üvegszövet és mérettartó tapéták esetén (pl. vliestapéták) a falra lehet felhordani a ragasztót henger segítségével. +15 °C alatt ne használjuk az anyagot!
Fűrészporos és festhető struktúrtapéták esetén a következők szerint járjunk el: A ragasztó egyenletes felhordása után legalább 10 perces puhulási időt kell biztosítani, ezután lehet felragasztani a tapétát és a falon elsimítani tapétázó kefével vagy hengerrel. Ne puhítsuk a tapétát túl sokáig, kövessük a tapétagyártó utasításait! Átfestéshez meg kell várni a száradást (min. 12 óra).
Domborított hátoldalú ill. javító vliestapéták, üvegszövet anyagok: Ezeknél nincs szükség puhításra, így a ragasztót a falra hengerrel fel lehet hordani (ehelyett lehet a tapéta hátát is ragasztózni, de puhításra nem kell idő hagyni), s a tapétacsíkokat áztatás nélkül a még nedves ragasztóanyagba kell fektetni, bele- és elsimítani (kefével, hengerrel). A tapétacsíkokat ütköztetéssel kell ragasztani, illeszteni.

Cikkszám: 00140 Kategóriák: ,