Szín: fekete

Matt felület

 

Tulajdonságok:

1. 2 az 1-ben. Egyesíti a mágneses és a táblafesték előnyeit

2. Ideális a különböző felületekre

3. Erős mágneses erő

4. Egyszerű felhordás és optimális kiadósság

 

A Magnat Mágneses Táblafesték vízzel hígítható, matt festék, amely lehetővé teszi mágneses felületek előállítását, valamint a krétával való írást, rajzolást is ezeken. Tartós, sokszoros lemosásnak ellenálló felületet képez. A termék alig érezhető szaggal rendelkezik, és a környezetre teljesen biztonságos. A Magnat Mágneses Táblafesték segítségével a falak és a bútorok képekkel, betűkkel egyszerűen díszíthetők, rajzszög, ragasztó, illetve ragasztószalag felhasználása nélkül, amelynek köszönhetően a festett felületek nem károsodnak. A festék kitűnően beválik irodákban, konferenciatermekben, ahol a vele festett felületek tökéletesen alkalmasak rajzok, jegyeztek, illetve diagramok készítésére.

Alkalmazás:

A Magnat Mágneses Táblafesték olyan felületet képez, amelyre krétával írni és rajzolni lehet, valamint mágneseket is lehet használni rajta. A mágnesnek a táblafesték felületéhez való tapadása a mágnes nagyságától, súlyától és fajtájától függ. Javasoljuk a neodímium mágnesek használatát. Más mágneseknél a tapadási erő ellenőrzése céljából ajánlott kis területen tapadásvizsgálatot végezni a szükséges számú festékrétegen. A kréta éles sarkai a felületek sérülését eredményezhetik. Univerzális – ideálisan alkalmazható a belső terekben cement, cement-mész, gipsz, gipszkarton, tapéta, valamint fa és faalapú (nem laminált vagy műanyag bevonat nélküli) felületekre.

Javasolt többek között irodákba, éttermekbe, műhelyekbe, gyerekszobákba és konyhákba, ahol

a Magnat Mágneses Táblafestékkel festett fal lehetővé teszi, hogy felületet készítsen a kreatív jegyzetekhez és ötletekhez (nemcsak funkcionális felületet hoz létre, hanem érdekes matt és dekoratív hatást is eredményez).

Felhasználás:

Az alap előkészítése: A festendő felületről el kell távolítani a lerakódott szennyeződéseket, zsíros foltokat, a hámló festékbevonatokat és laza részeket. A fényes felületeket érdesíteni kell. Az alap egyenetlenségeit és repedéseit megfelelő anyaggal ki kell egyenlíteni. A felületen lévő mikroorganizmusokat (penészek, algák, gombák) megfelelő szerek alkalmazásával el kell távolítani. Szükség esetén a megfelelő alapozót, pl. Magnat Primer alapozófestéket kell használni. Régi festékbevonatokon való alkalmazás esetén próbafestést kell végezni. Az előkészített felület minősége meghatározza a termék végső megjelenését.

Festés: A festéket alaposan fel kell keverni, vízzel nem hígítható. Mész nem adható hozzá, és más típusú diszperziós festékkel sem keverhető. A festéket rövidszőrű vagy szivacshengerrel 3-4 rétegben kell felhordani. Adott felületegységekre azonos festékmennyiséget kell gondosan és egyenletesen felhordani. Az utolsó festékréteg felhordását egy irányban kell végezni. A következő festékréteget mindig az előző száradása után kell felhordani, min. 3 óra elteltével. A bevonat az elkészítése után 3 nap elteltével vehető igénybe, de 7 napos várakozási idő javasolt. Fekete pigment ledörzsölése tisztításkor természetes jelenség, nincs kihatással a termék mágneses tulajdonságaira. A festési munkálatokat az alapfelület és a levegő +10 °C és +25 °C közötti hőmérsékletén kell elvégezni. A szerszámokat vízzel kell elmosni. Részletes információ a műszaki adatlapon és a www.magnatfestek.hu-n található.

 

KIADÓSSÁG:

Egy rétegben való felhordásnál: kb. 5 m2/l.

A szavatossági idő és a sarzsszám: a csomagoláson.

 

VOC-tartalom (illékony szerves vegyületek): EU határérték erre a termékre (A/i/WB): 140 g/l (2010).  Ez a termék legfeljebb 140 g/l VOC-t tartalmaz.

 

Biztonsági adatok: 

EUH208 1,2-benzizotiazol-3(2H)-on, 5-klór-2-metil-2H-izotiazol-3-on és 2-metil-2H-izotiazol-3-on (3:1) keveréket tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki.

Tárolási konzerváláshoz használt biocid készítményeket tartalmaz: BIT; MIT.

P101 Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét.

P102 Gyermekektől elzárva tartandó.

P103 Használat előtt olvassa el a címkén közölt információkat.

P501 A tartalom/edény elhelyezése hulladékként: a 225/2015. (VIII. 7.) Korm. rendeletnek, valamint a 72/2013. (VIII. 27.) VM rendeletnek megfelelően.

A környezet védelme érdekében a festék maradékát ne öntsük a csatornába, és ne dobjuk a háztartási hulladék közé.

Tűzveszélyességi osztály: Nem tűzveszéles.

A munkálatok alatt és után szellőztessük ki a helyiséget a szag megszűnéséig. Szorosan zárt csomagolásban, fagytól és napsütéstől védve tárolandó.

Kerüljük a bőrrel és szemmel való érintkezést.

Tárolási hőmérséklet: +5 és +30 °C között.