,

Inntaler selyemfényű latexfesték


9950 Ft19900 Ft

Kiürítés

Magas fehérségű, kitűnő fedőképességű, oldószer-, ammónia-, formaldehid-, lágyítószer- és szagmentes, selyemfényű beltéri falfesték. Bevonata mosás- és súrolásálló, lég- és páraáteresztő, a fal természetes légzését nem gátolja.

Alkalmazási terület

Nagy igénybevételnek kitett felületekre (konyhák, folyosók, lépcsőházak, gyerekszobák, irodák, szállodák, éttermek, egészségügyi intézmények) új vakolatra, korábban műanyag diszperziós festékkel festett felületre, gipszkartonra, üvegszövet és nehéz tapétára alkalmazzuk.

Felhasználás

A festendő felületeknek megfelelő szilárdságúnak, száraznak, tisztának, portól, olajtól és zsírtól mentesnek kell lennie. A táskásodó, leváló régi bevonatokat kaparással, csiszolással el kell távolítani. és a falfelületet gletteléssel ki kell javítani. A még festetlen mész-, mészcement vakolatot fa simítóval dörzsöljük át, portalanítsuk, majd Inntaler diszperziós mélyalapozóval alapozzuk. Más erősen szívó, porózus felületen – pl.: gipszkartonon, glettelt felületen – a szívóképesség kiegyenlítésére, csökkentésére szintén alkalmazzunk Inntaler diszperziós mélyalapozót. Korábban diszperziós festékkel festett felületeknél, ha a bevonat ép, nem szükséges alapozni. Felhordás előtt a festéket alaposan fel kell keverni. A megfelelően előkészített falfelületre egy vagy két rétegben hordjuk fel a festéket finom hengerrel (bárányszőr, velúr). Az első rétegnél legfeljebb 10% vízzel, a második rétegnél legfeljebb 5%-kal lehet a festéket hígítani a felhordás módjától függően. A két réteg között a helyiség és a falfelület hőmérsékletétől függően 5-6 óra száradási időt biztosítsunk. Sima, glettelt felületre egy réteg is elegendő lehet, azonban ekkor hígítás nélkül szükséges felfesteni finom hengerrel jól eldolgozva. A tapéta festhetőségét próbafestéssel kell meghatározni. A tapéta felülete tiszta, por és ragasztóanyag maradékától mentes legyen. Két réteg felhordása szükséges, először kb.: 5% vízzel hígítva, másodszor hígítás nélkül. A két réteg festése között legalább 6 óra száradási időt biztosítsunk. A felhasználandó festék mennyisége nagymértékben függ a felület egyenetlenségétől, struktúrájától. Üvegszövet tapéta esetén, finom struktúránál 110-130 g, közepes struktúránál 130-150 g, durva struktúránál 150-160 g az anyagszükséglet rétegenként 1m2 felületre számítva. A festést +5 °C feletti hőmérsékleten kell végezni, beleértve a fal és a levegő hőmérsékletét. Festés után az eszközök bő vízzel azonnal elmoshatók.

Összetétel

Kötőanyag, pigment, töltőanyagok, víz, festékadditív.

 

Felületi megjelenés Selyemfényű, fehér vagy színes.
Száradási idő 24 óra.
Átfesthetőség 6 óra után.
Tárolás 5-25°C hőmérsékleten. Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi Eredeti, bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 24 hónapig.
Alkalmazás Finom hengerrel.
Javasolt rétegszám 1 vagy 2 réteg.
Higítás Legfeljebb 10% vízzel, a felhordás módjától függően.
Kiadósság 8-10 m2/l, 1 rétegben, sima felületen.